Body Mind Healing | Coaching/mindfulness
1875
page,page-id-1875,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

COACHING

is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie.

De gecoachte leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces.Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Het doel van coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van de coachee. Coaching van groepen is echter ook mogelijk. De coach zoekt dan naar collectieve patronen in gedrag en denken in de groep.

MINDFULNESS

Een wetenschappelijk onderzochte methode ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper Jon Kabat-Zinn. Hij introduceerde een stressreductie programma dat inmiddels wereldwijd wordt toegepast.De training bestaat uit 2 aspecten:

Mindfulness / Aandachtstraining

Trainen in het aandacht geven aan dat wat er is vanuit een niet-oordelende houding in het huidige moment.

Aanwezig zijn met een beginners-mind: open en ontvankelijk.

Met een milde open blik kijken naar wat is, in plaats van je best doen en te streven naar beter en meer.

Cognitieve therapie

Leren hoe positieve veranderingen aan te brengen in je levensstijl.

Bijvoorbeeld: Nieuwe dagelijkse rituelen installeren. Dingen doen die je graag doet ook al denk je dat je daar geen tijd voor hebt.

Het leren leggen van verbanden tussen je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties en hoe deze elkaar beïnvloeden. (body-mind)