Body Mind Healing | Methoden
1877
page,page-id-1877,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

 

DORN METHODE

De Dorn therapie beoogt op een zachte wijze het terugbrengen van wervels en gewrichten in hun ideale situatie. Door het combineren van de Breuss massage met de Dorn methode zorgt deze behandeling voor een vollediger verbetering van de gewrichten en de ruggenwervelpositie.

  1 43

 Breuss massage is een hele ontspannende rugmassage met een diepe energetische doorwerking. Veel mensen hebben verkrampte en verstijfde rugspieren. Het is dan moeilijker om de wervels te corrigeren met de Dorn methode. De Breuss massage pas ik in dat geval toe bij de Dorn wervelcorrectie.

BREUSS MASSAGE

2  3

 

 GUASHA METHODE  (schraaptherapie)

4

Deze schraaptherapie is al meer dan tweeduizend jaar oud. Het is niet zeker of deze techniek daadwerkelijk in China is ontstaan, maar in chinese geschriften van zo’n 200 jaar voor Christus, was er al sprake van een schraapmethode om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen.

Bij de behandeling wordt een speciale guasha olie op de huid gebracht. De olie gebruikt men enerzijds als bescherming, dat de huid niet beschadigt en anderzijds in verband met de bestandsdelen. Deze guasha olie bestaat namelijk uit diverse chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking (ontspanning, ontgifting, warmte enz.) Men kan niet zomaar een willekeurige olie gaan gebruiken, omdat andere oliën bestanddelen kunnen bevatten waarop reacties in het lichaam kunnen ontstaan.
Vroeger werd in landen als Cambodja, Laos enz. vaak gebruik gemaakt van water, plantaardige oliën, sappen en zelfs wijn.

Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint de therapeut dan met een speciale schraper te “schrapen”. De schraper is vervaardigd uit jade, hoorn of metaal. De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkaden (afvalstoffen) zijn, verschijnen “bloeduitstortingen” (sha) in de huid (niet op de huid) variërend van diep rood tot paars. Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder, hoe chronischer. De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Bij een normale conditie verdwijnen

de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

5 Toxine 6 Ontsteking

 

THAISE MASSAGE TOK SEN

TOK SEN – is een unieke massage afkomstig uit Thailand.De Thaise massagetechniek is ontwikkeld door een arts. Tok Sen betekent “het vrijmaken van de energielijnen” in Thai.

Dokter Shivako, de persoonlijke geneesheer van koning Bimbirsa, heeft de basis van deze massage vorm 2500 jaar geleden ontwikkeld. Daarnaast bevat de Thaise massage Chinese invloeden uit de accupunctuur.

De kennis is eeuwenlang mondeling van meester op leerling overgebracht.
Vanuit de kennis en ervaring rondom fysiologie zijn er energiebanen die de meest belangrijke schakel zijn voor het bijeenhouden van de lichaamsstructuur, die de bewegingen van het lichaam natuurlijk houden.

Bij Tok Sen wordt gebruik gemaakt van een houten hamer en een wig.

Door de trillingen die hierdoor ontstaan op de energiebanen en diep doordringen in het lichaam, zorgt het er voor dat de blokkades opgeheven worden en de stroming in de energie lijnen bevorderd wordt.

De massage begint met het met de palmen en of duimen druk te geven op de energiebanen. Vervolgens worden de energiebanen met de hamer en de wig geklopt.

Bij kinderen wordt  er alleen gemasseerd met de palmen en duimen.

Deze massagevorm wordt door de kleren heen gegeven.

Waar is deze massage goed voor:

Rugpijn
Hoofdpijn

Vage pijnklachten
Reumatische klachten
Psychische en mentale stress
Vermoeidheid (ook bij herstel na Burn-out)       

INTEGRATIE VAN LAGE FREQUENTIE, LASER EN CUPPING THERAPIE

Therapeutische medische apparaat

NUGA BEST NM-50 LOW FREQUENCY LASER CUPS

7  8

Als een geïntegreerde vorm van therapie maakt dit apparaat een simulatie van cupping therapie, acupunctuur en moxibustion om verlichting van pijn in de spieren en de gewrichten te geven.

De NM-50 werkt door gebruik te maken van:

Verre Infrarood Ray therapie

Laser therapie

Cupping

De eigenschappen van de NM-50

Reiniging: De ultrasone golven gegenereerd 24.000 keer per seconde, het verwijdert de afvalstoffen volledig.

Ion straler: De cathodized materialen houden zich aan de huid vast om de absorptie van voedzame ingrediënten 30 keer meer dan normale cosmetische producten mogelijk te maken.

Ultrasonisch apparaat: Met een vibratie snelheid van een miljoen keer per seconde, worden celfuncties geactiveerd en de aanmaak van bloedcellen worden bevorderd om de elasticiteit van de huid te verbeteren.

Licht bestraler: Door de onderlinge samenwerking van licht en warmte, doordringt de licht bestraler tot huidproblemen zoals pigment sedimentatie, diverse vlekken, rimpels en helpt bij het verbeteren van haarvaten en collageen regeneratie. Dit op zijn beurt brengt weer elasticiteit aan de huid!

Verre Infrarood Ray therapie maakt gebruik van infrarood energie die kan doordringen tot zeven centimeter diep in de huid, verwarmt het lichaam van binnenuit. Dit helpt de omloopsnelheid van het bloed te verhogen die op hun beurt weer de stofwisseling en het immuunsysteem verbeteren.

Anion Therapie maakt gebruik van negatieve ionen met uitstekende genezende eigenschappen zoals de mogelijkheid om de productie van witte bloedcellen in het lichaam te verhogen en het neutraliseren van de zuurgraad en de druk van het bloed.

HACI MAGNETISCH CUPPING THERAPIE

 9

HACI cupping therapie is een nieuw therapieconcept afkomstig uit de alom gerespecteerde Chinese geneeskunde. Zonder de huid te beschadigen worden met kleine cups op het lichaam geplaatst en tegelijkertijd wordt de volgende therapieën toegepast: acupunctuur, acupressuur, magneetveldtherapie en schröpfen. Schröpfen is het door middel van onderdruk in de zuigklokken, stimuleren van de circulatie en ontgifting.

Chinese geneeskunde gaat uit van de mens als eenheid van lichaam, psyche en geest en de wisselwerkingen tussen deze aspecten. De inwendige organen verder worden tastbaar via de acupunctuurpunten en zenuwuiteinden en staan zo in verbinding met de buitenwereld. Deze verschillende punten zijn met elkaar verbonden via de meridianen en de zenuwbanen. Doel van de magnetische cups therapie is het herstel van deze harmonie. Het kan bij vrijwel alle klachten en aandoeningen met succes toepassing vinden.

Het is een gemakkelijke en efficiënte methode. De punten van Haci Suction cups zijn magnetisch en gemaakt uit zeldzame magnetische legering, waarvan aan de oppervlakte een magnetisch veld>=2500 gauss is. De bol met de magnetische punt blijven gefixeerd op het lichaam. Verschillende cups kunnen gelijktijdig worden toegepast. Het is ongeveer hetzelfde als het stimuleren van acupunctuur punten.

14

(Foto:nieren behandeling)

INDICATIES:

HOOFDPIJN*PIJN*TRIGEMINUS*KIESPIJN*BUIKPIJN*MAAGPIJN*HALSWERVELZIEKTE

STIJVE NEK*SCHOUDERPIJN*LUMBAGO*SPIERBLESSURE*LUMBALE HERNIA*ISCHIAS

REUMATISCHE ARTRITIS*HIELPIJN*VERMOEIDHEID*HART EN VAATZIEKTEN*ASTMA

SLAPELOOSHEID*KOUD EN HOESTEN*BRONCHITIS*CHRONISCHE PROSTATITIS

ARTRITIS*MIGRAINE*ONSTEKINGEN en bij vele andere gezondheidsproblemen.

 FONOFORESE (STEMVORKEN)

FONOFORESE- is de behandeling van mensen met geluidsfrequenties door middel van stemvorken.

  12                    13

Het is een subtiele, maar krachtige methode om de harmonie te herstellen van lichaam, ziel en geest. Hierbij wordt gebruik gemaakt van harmonische trillingen. Stemvorken met deze helende frequenties worden beluisterd, bij het lichaam gehouden of op het lichaam geplaatst. Iedere stemvork heeft zijn eigen unieke frequentie en mogelijkheden. Ronne van den Hurk geeft inzicht in de achtergrond van de verschillende frequenties, ze licht de belangrijkste frequenties toe en geeft vervolgens mogelijkheden voor het gebruik van deze helende frequenties.
Fonoforese kan gebruikt worden bij fysieke klachten zoals hoofdpijn, schouderklachten en rugpijn, gewrichtsontstekingen, menstruatieklachten en eigenlijk alle pijnklachten. Ook klachten die te maken hebben met de psyche en het gemoed kunnen worden behandeld, zoals nervositeit, onrust en stress, slaapstoornissen. Het is goed voor mensen die op zoek zijn naar hun innerlijke kracht. De verschillende stemvorken hebben namelijk verschillende uitwerkingen, bijvoorbeeld stimulerend en activerend of juist kalmerend en harmoniserend.

   14   16   15

NUGA BEST FOR KNEE and SHOULDER PAIN RELIEF

   18  17

Magnetic Warm Heater for Joint care

Features of magnetic infrared warm heater helps:

Relives pain in knee and shoulder by simple handling.

Temperature accommodation is possible from 40c to 60c.

It has human engineering design to protect knee.

It helps blood circulation with built in magnetic of 800 gauss for use.

It maximizes infrared effect with tourmaline ceramic.

Handy Cure Combined Laser & Magnetic Field Therapy

   19   20

21   22

Handy Cure is a small and portable laser device that is based on Quantum Medicine technology.

Handy-Cure combines four energy sources, each is known for its therapeutic effect.

The combination of low-level pulse laser radiation, infrared radiation, visible red light, and static magnetic fields providesynergic therapeutic effect.

Relieves acute and chronic pain

Improves blood microcirculation

Reduces inflammation

Combines four different sources of energy with fiels proven results.

Non-invasive therapeutic device

For Migraines

For orthopedic conditions- back/ shoulder/ knee pain

For sport and children’s accidents

The Handy Cure designed principally for the Home Healthcare market to relieve pain and
treat a wide range of symptoms. It combines low-level pulse laser radiation,
pulsating infrared radiation, visible red light, and static magnetic fields in one device, to provide synergistic therapeutic effects.
Handy-Cure can be operated for up to 18 hours using a rechargeable lithium battery.
Handy-Cure contains three treatment programs which have been preset for different conditions.

 23   24

It is particularly effective in situations where cell tissue has become inflamed.
Inflammation of cell tissue is caused by reduced microcirculation,
which changes the quantity of blood supply to the cells, resulting in ischemic injury.
By shortening the period of the ischemic state, Handy-Cure reduces the duration of the disease, as well as accompanying pain.
Handy-Cure speeds recovery and relief when used alone or together with other
medical therapeutic modalities.

Typical pain conditions which are treated by Handy-Cure include:

Spinal diseases comprising early:

Osteochondrosis
Intervertebral disk hernia
Post-traumatic pain
Carriage disorders
Radiculitis
Ischialgia

Joint diseases such as:
Arthritis
Arthrosis
Coxarthrosis
Contractures
Myositis
Muscle and ligament strains

HANDY CURE is te koop bij BODY MIND HEALING