Body Mind Healing | Shamanic healing
16248
page,page-id-16248,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

SOUL RETRIEVAL naar SANDRA INGERMAN

Het verlies van de ziel (of een deel van de ziel) is een ziekte die emotioneel en fysiek ongemak veroorzaakt.


Voorbeelden van zielsverlies:

Alhoewel de term “zielsverlies” misschien niet bekend voorkomt, ken je vast genoeg
Voorbeelden onder andere namen (beter is om te schrijven…herken je onderstaande situaties):

  • Een geliefde overlijdt, de achtergebleven partner (of ander familielid) is een tijd lang emotioneel bevroren, alsof hij/ zij slaapwandelt
  • We/Je of u hebben een operatie ondergaan en het lijkt alsof we niet goed uit de narcose zijn gekomen,
  • Iemand die een ernstig auto ongeluk overleefd heeft, heeft het gevoel niet in zijn/haar lichaam te zijn,
  • Iemand die in zijn/haar relatie geestelijk of lichamelijk wordt misbruikt, heeft niet de kracht om uit die relatie te stappen, ondanks dat die persoon weet dat er sprake is van misbruik,
  • Iemand die wel uit een destructieve relatie gestapt is, heeft het gevoel dat hij/zij iets van zichzelf heeft achtergelaten bij de partner,
  • Een kind dat zich niet geliefd voelt door de ouders, kan een deel van zijn/haar ziel verliezen,
  • Een kind dat (chronisch) ziek is verliest een deel van zijn/haar ziel.

In al deze voorbeelden gaat het getraumatiseerde deel van de ziel er vandoor zodat de persoon in kwestie de beproeving overleeft. Minder ernstig is de ervaring van een shock, waardoor een deel van ons tijdelijk niet aanwezig is. Maar ook die delen van onszelf kunnen wegblijven in plaats van bij ons terug te komen.
Wat ervaart iemand die zielsverlies heeft? – “Ik ben niet helemaal hier”, zei een cliënt –
“Een deel van mij observeert vanuit mijn verstand, maar ik ben niet verbonden met mijn emoties” zei een andere cliënt
In de psychologie noemt men dit fenomeen dissociatie. Dissociatie betekent dat er in de persoonlijkheid afgescheiden gedeelten bestaan. Dit kan leiden tot vervreemding en verandering van de persoonlijkheid.
Een ander teken van zielsverlies is een hiaat in het geheugen. Sandra Ingermann (auteur ‘’Soul Retrieval’’) heeft vaak meegemaakt dat cliënten een hiaat in het geheugen hebben tussen hun 7e en 9e jaar, of tussen hun 12e en 14e jaar. Of cliënten weten dat er een trauma was, maar kunnen zich de details ervan niet meer herinneren. Eens werkte SI (Sandra Ingermann) met een man, die ooit zijn arm had gebroken. Hij kon zich niet herinneren hoe pijnlijk dat was geweest. En je arm breken is heel pijnlijk! Vanuit sjamanistisch oogpunt had het gedeelte van de man dat de pijn niet aankon hem verlaten. Een ander voorbeeld is het verhaal van een incest slachtoffer, dat zich de incest niet kon herinneren. De vrouw was al jaren in psychotherapie, om te proberen de herinneringen terug te krijgen. Maar dat deel van haarzelf bleef niet beschikbaar.
Nog een ander symptoom van zielsverlies is chronische depressie. Wanneer er sprake is van zielsverlies, komt het vaak voor dat men het leven als lijden ervaart. Men is vaak op zoek naar de zin van het leven en onderzoekt manieren om de zin van het leven te vinden. In plaats van de weg van de ziel te volgen, voelt de persoon zich vaak depressief en lusteloos.
Ook wanneer een geliefde is overleden kan het zijn dat men het verlies niet goed heeft verwerkt en aan zielsverlies lijdt.
Lichamelijke ziekte kan ook een symptoom van zielsverlies zijn. Het komt vaak voor dat mensen die hun kracht weggeven ziek worden. Wanneer er delen van onszelf ontbreken, wordt de leegte vaak opgevuld door middel van een ziekte.
Coma is een extreem geval van zielsverlies.
Veel mensen ervaren een vorm van zielsverlies. Sommige mensen zijn werkelijk diep getraumatiseerd door het leven, terwijl anderen in mindere mate zielsverlies ervaren. Veel mensen geven aan dat ze hun leven graag intenser en meer verbonden zouden willen leven.
Soul Retrieval is geschikt voor iedereen die de verbinding met zichzelf, met geliefden en met de aarde wil verbeteren.