Body Mind Healing | Klankschalen
1562
page,page-id-1562,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

FONOFORESE (STEMVORKEN)


FONOFORESEis de behandeling van mensen met geluidsfrequenties door middel van stemvorken

Het is een subtiele, maar krachtige methode om de harmonie te herstellen van lichaam, ziel en geest. Hierbij wordt gebruik gemaakt van harmonische trillingen. Stemvorken met deze helende frequenties worden beluisterd, bij het lichaam gehouden of op het lichaam geplaatst.Iedere stemvork heeft zijn eigen unieke frequentie en mogelijkheden. Fonoforese kan gebruikt worden bij fysieke klachten zoals hoofdpijn, schouderklachten en rugpijn, gewrichtsontstekingen, menstruatieklachten en eigenlijk alle pijnklachten. Ook klachten die te maken hebben met de psyche en het gemoed kunnen worden behandeld, zoals nervositeit, onrust en stress, slaapstoornissen. Het is goed voor mensen die op zoek zijn naar hun innerlijke kracht. De verschillende stemvorken hebben namelijk verschillende uitwerkingen, bijvoorbeeld stimulerend en activerend of juist kalmerend en harmoniserend.

 htmlimage-78

KLANKHEALING MET KLANKSCHALEN

Een klankmassage of klankbad door middel van klankschalen, gongs, tingsha ‘s, regenstok en trom kan een diepgaande ontspanning teweeg brengen.

Trillingen van klankschalen verplaatsen zich snel en gemakkelijk door ons lichaam, dar voor meer dan 80% vocht bestaat. Als we ons realiseren dat klank zich 4 keer snelle door het water dan door het lucht voorplant (1424 m. tegen 335 m. per seconde) kunnen we ons voorstellen hoe diep de boventoonrijke klanken doordringen in onze celstructuur.

Klankschalen werken zoveel op de onderste niveaus van het vegetatieve zenuwstelsel, als op het bovenste.

Door de klank en trilling van de klankschalen komen lichaam en geest op een natuurlijke manier tot evenwicht. Het geeft een diepe ontspanning.

Al na enkele behandelingen volgt een complete lichaamsontspanning en een intensiever lichaamsbewustzijn.

Peter Hess  – pedagoog en ingenieur in de technische natuurwetenschap heeft uit de klankervaringen van Tibet en Nepal de huidige methode voor klankmassage opnieuw ontwikkeld en deze aan de behoeften van de westerse mens aangepast.

Hij houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met de invloed van deze klanken en trillingen op de mens.

Voor deze massage heeft hij speciale klank therapie schalen ontwikkeld.

Dat het bij de klankmassage volgens Peter Hess om een buitengewone methode gaat, blijkt wel uit het feit dat deze therapie inmiddels in diverse beroepsgroepen wordt gebruikt. Onder anderen: prenatale en verloskundige hulp, voor peuters, kleuters en schoolkinderen, bij natuurgeneeswijzen, in de pedagogiek, de psychotherapie en psychiatrie, de gehandicaptenzorg, logopedie, ergotherapie en uiteindelijk bij de stervensbegeleiding.

Door de combinatie van de 12 soorten metaal is er een diepere trilling meet- en voelbaar.
Een mens bestaat voor meer dan 70% uit water waardoor deze trilling op dieper niveau goed merkbaar is.

Traditionele klankschalen bestaan uit 7 metalen:
1. Goud – Zon
2. Zilver – Maan
3. Koper – Venus
4. Tin – Jupiter
5. Lood – Saturnus Tegen onstekingen in de gewrichten
6. IJzer- Mars – Bevordert daadkracht en activiteit
7. Kwikzilver – Mercurius

Peter Hess ACAMA klankschalen bestaan uit 12 metalen, en worden handgeslagen.

8. Zink tegen spanningen

9. Meteoorijzer bevorderd daadkracht en aktiviteit

10. Bismut bevorderd het verteringssysteem

11. Loodglans tegen ontstekingen in de gewrichten

12. Pyrit longversterking

plus en een klein stukje van een echte oude klankschaal werkt als transformator om het

‘‘oude weten“ door te geven.

Na een klankmassage voelt mens weer opgeladen en in harmonie met jezelf.